Tuesday, 15 November 2011

ANDA MENANG HADIAH kalau saya nak kurus



dengan ini saya mengumumkan bahawa SAYA NAK KURUS

saya dengan rela hati dan tulus ikhlas akan memberi hadiah kepada 3 orang yang sanggup memberi nasihat dan semangat untuk saya kurus.


SEBAB UNTUK KURUS


nak jaga kesihatan

nak tingkatkan keyakinan diri
nak jadi rakyat malaysia yang aktif
nak jadi atlet
nak jadi model/pelakon (nampak beno menipu)
yang kurang penting sekali
nak cari suami :))

HADIAH-HADIAHNYA


topup

belanja makan + tengok wayang percuma
cenderahati-hati

TEMPOH MASA

mulai 15.11 2011 hingga 31.12.2011

CARA-CARA


hanya letakkan comment sebarang nasihat atau cadangan




TQ!





(:Daten yang suka sangat menaiP:)

6 comments:

  1. Babyy banyakkan minum air taw ang kurangkan nasi :) muah isnyallah boleh ! dengan semangat yang tinggi .
    trust in yoursekf beebeh !

    ReplyDelete
  2. @deena rosley

    beby i miss u. huaaa. ni sebab i boley kurus ni. sebab terlalu rindu u la

    ReplyDelete
  3. kurangkan nasi... exercise... minum air banyak... insyaallah ley kurus.. :)

    ReplyDelete
  4. pertama sekali kurangkan nasi. Amalkan pemakanan yang betul. Jangan kurang nasi tapi ambik makanan yang lain seperti makanan segera dll, minum banyak air dan exercise dengan betul dan teratur. yang penting keazaman dan semangat untuk kurus tu.
    Jangan hangat2 taik ayam sudah la ye. apa pun good luck. meyh kita kurus sama2 meyh. hehe

    ReplyDelete
  5. @dokistory
    tq tau tau

    @fiezah91
    ayuh sama sama kita kurus

    ReplyDelete
  6. 1)Bersenam lah anda..
    Tips dia: tak payah la g jogging kat luar tu.. panas.. Ngee.. ape yang saya buat kan, bukak youtube channel, ape lagi, dancing la.. banyak tutorial kat situ tau.. Paling best skali hip hop and pump it punya exercise.. Sure kuar peluh byk.. Skipping pun best.. nak exercise ni kena semangat

    2)Jaga pola permakanan
    Betul la, kurangkan amik karbohidrat mcm nasi tu bole kurus, tp jangan pulak kurang makan nasi tapi minum air kaler-kaler and ais.. paling penting, air masak tau!

    3)Disiplin
    Yang ni paling penting.. Kalau nafsu tak leh kawal dengan disiplin, yang dua atas tu xkan jadi.. Amalkan jangan dinner malam.. before 7pm and make sure kitchen tutup sebelum pukul 9pm..

    Nota akhir: Sayang, suami xpayah cari.. Nanti datang sendiri.. Awak tak perlu kurus nak cari suami.. Orang yang terbaik bole terima awak seadanya...

    OK DONE! Nagging Part of KIKIN.. Mekaseh..:)

    ReplyDelete

HAK MILIK KEKAL(2010-THE END) by:) DATEN YUSFARINA